Saskia Poppeliers Sewing Confidential

Tip van Saskia: Wees niet te streng voor jezelf

Deze keer in ‘aan het woord‘ Saskia Poppeliers.

De tip die ze voor ons heeft is: wees niet te streng voor jezelf!

Saskia heeft een podcast over naaien. De naam voor deze podcast: Sewing Confidential heeft ze gekozen met een dikke knipoog. Volgens Saskia: “hier bespreken wij Sewista’s alles vertrouwelijk tussen ons”.

De inspiratie om dit blog te schrijven heeft zij gehaald uit haar eigen reis die zij gemaakt heeft tijdens het leren naaien. Omdat de online community waar Saskia heeft leren naaien vooral Engels georiënteerd is, is dit een inspiratie geweest voor haar om een Nederlandstalige podcast te beginnen. 

Lees verder in dit artikel welke tips Saskia voor jou heeft.

 

Heb je een website of blog over naaien?

Ik heb een eigen website https://sewingconfidential.com

De website hoort bij mijn podcast “Sewing Confidential” te beluisteren via Apple Podcast en Spotify. Voor elke aflevering maak ik een blogpost die alle informatie die ik heb besproken nog eens kort vermeld, of bevat links naar ander websites en producten die in de podcast werden besproken.

Ik luister zelf erg vaak naar podcasts. Het is ongelooflijk leuk om podcasts te beluisteren tijdens het sporten, huishoudelijke taken of in de auto ….. En (voor mij) het perfecte gezelschap als je in je eigen naaikamer aan het werken bent.

 Ik heb eerst met mijn vader besproken dat ik zin had om een podcast te maken. Hij is de eerste die wist dat ik met dit idee in mijn hoofd rondliep. Zijn antwoord was: “Moet je zeker doen, maar de kwaliteit van het geluid moet wel goed zijn. Volg gewoon je hart en dan komt het vanzelf wel goed.”

 Ik maak mijn podcast volledig zelf en daar ben ik ongelooflijk trots op! Ik schrijf zelf mijn scenario, doe de opname en ook de editing van het geluidsbestand. Hierdoor kan ik het allemaal heel persoonlijk maken en staat de podcast erg dicht bij wie ik echt ben. Mijn eigen naaikamer blijkt trouwens de perfecte opname studio te zijn.

 

Hoe oud was je toen je begon met naaien/zelf kleding maken?

36 jaar, ik ben dus een laatbloeier. Maar ik heb wel heel mijn leven mensen rond mij gehad die zelf ook allemaal ongelooflijk creatief waren. Het heeft gewoon erg lang geduurd vooraleer ik goed en wel begrepen had dat ik dit zelf ook zou kunnen. Ik zat altijd vol bewondering naar mijn moeder en grootmoeder te kijken als ze creatief bezig waren met breien, haken, naaien of handwerk. Nu kan ik mijzelf volledig onderdompelen met mijn hobby en is het soms een welgekomen afleiding als ik mijn gedachten eens eventjes moet kunnen verzetten.

Wat is jouw favoriete kledingstuk om te maken?

Ik werk graag met stretch stoffen. Ik heb dus al veel T-shirts gemaakt. Deze zomer maakte ik een aantal keer de Molly Top van Sew Over it. Dit jersey topje met lange mouwen kan je met veel combineren en is het perfecte kledingstuk voor het tussenseizoen. 

De Molly Top kan ook gedragen worden onder een cardigan voor de koudere winterdagen. Ik zal er tijdens de wintermaanden veel plezier aan hebben.

Als je terug kon gaan in de tijd toen je begon met naaien. Welke tip zou jij jezelf dan geven?

Ik zou meer mijn succes moeten vieren. Hiermee bedoel ik eigenlijk dat ik meer mijn zelfgemaakte kleding moet delen op sociale media. Dit vergeet ik vaak te doen. Zelf zie ik graag van die geposeerde foto’s van andere naaisters die hun nieuwe zelfgemaakte kledij tonen aan de community. Dit is altijd een goede bron van inspiratie voor anderen en heb je meteen een catalogus van alle patronen die je ooit gemaakt hebt. Dit is zeker en vast een werkpunt voor mij.

Heb je misschien nog een tip voor anderen?

Wees niet bang om met moeilijkere stoffen te werken. Enkel door jezelf uit te dagen kan je nieuwe technieken leren.

Heb je een leuke tutorial die je nog wil delen?

Een tutorial heb ik nog nooit uitgewerkt. Maar iedereen is welkom om de podcast te beluisteren. Hier deel ik regelmatig tips, tricks en mijn persoonlijke groei over onze gemeenschappelijke hobby: Zelf kleding maken!

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

Geef een reactie

Winkelwagen