leren naaien beginner naaimachine

Leren naaien op de naaimachine, hoe begin je?

Leren naaien op de naaimachine hoeft niet zo lastig te zijn. En nu ben jij zover, anders zou je hier nu niet zijn. Oké, dus je hebt besloten dat je wil leren naaien op de naaimachine. Leuk! Misschien heb je een naaimachine geleend of een naaimachine gekocht. Het moment dat je gaat starten is daar. Zelf heb ik leren naaien met vallen en opstaan, een hoop tutorials bekijken op YouTube en naaiboeken lenen bij de bibliotheek. Daarna heb ik een poosje lessen gevolgd aan de modevakschool. Het leren naaien was niet altijd even gemakkelijk en dat is het nog steeds niet altijd.

Daarom wil ik je graag een aantal tips geven die je kunt gebruiken als jij gaat beginnen met naaien.

Doe het rustig aan

Met deze tip wil ik beginnen, omdat ik dit toch wel de belangrijkste vind. Leren naaien is een proces die je niet de één op andere dag hebt geleerd. Doe het rustig aan, leg de lat niet direct heel hoog. Dit zorgt ervoor dat je niet gefrustreerd raakt en lekker door blijft gaan achter de naaimachine. Elk project wat met succes wordt afgerond, nodigt weer uit om met een nieuw project te beginnen.

Naaitermen

Als je patronen leest zul je zien dat je ontzettend veel naaitermen tegenkomt. Je hoeft deze natuurlijk niet direct uit je hoofd te leren, maar het is wel fijn als je weet wat de naaitermen betekenen. In dit blog vind je een overzicht van alle naaitermen op een rij.

Goed gereedschap

Een goed gevulde naaikoffer met het juiste naaigerei is belangrijk. Zo voorkom je dat je al snel vastloopt tijdens je naaiproject. In het blog in de naaidoos staat wat je allemaal in je naaikoffer nodig hebt als je begint met naaien.

Bonuspakket Güntermann naaigaren

De juiste naalden en garen kiezen

Er zijn verschillende soorten stof op de markt. Vaak staat er bij je patroon welke stof je het best kunt gebruiken. Het is dan belangrijk als je gekozen hebt voor de stof dat je ook kiest voor het juiste garen en de juiste naald. Anders ga je tegen problemen aanlopen tijdens het naaien. Lees hier alles over het juiste garen en de juiste naald.

De naaimachine leren kennen

Het leren kennen van de naaimachine gaat je lukken door ervaring. Toch is het fijn om te weten hoe bepaalde onderdelen werken en hoe je om moet gaan als je tegen problemen aanloopt met de naaimachine. Je leest hier hoe een naaimachine in elkaar zit en je leest hier tegen welke problemen je kunt aanlopen bij je naaimachine.

Ik hoop dat je met dit overzicht je eerste start kunt maken met naaien. Andere blogs die ook van pas kunnen komen zijn: ‘Help, mijn naald breekt steeds af’, en ‘Scharen, waar zijn ze geknipt voor’.

Heb je zelf nog een tip die in dit rijtje thuis hoort? Laat het weten in de reacties.

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Geef een reactie

Winkelwagen