t-shirt gat buik

Gaatjes in je shirt bij je buik

Gaatjes in je shirt bij je buik, hoe komt het en hoe kom je er van af?

Irritant is het! Steeds van die kleine gaatjes in je shirt ter hoogte van je buik. Er gaan verschillende verhalen rond hoe die gaatjes in je shirt bij je buik komen. Vaak lees of hoor ik dat het komt door de wasmachine, door het aanrecht of door de autogordel. Maar dat is maar deels waar.

Ik zeg maar deels waar, omdat de gaatjes in je shirt bij je buik ook nog een andere reden heeft. De belangrijkste reden eigenlijk. Namelijk dat de stof waarvan je shirt is gemaakt maar enkeldraads (geweven met 1 draad) is. Lang leve de -alles moet zo goedkoop mogelijk- maatschappij.

Welke shirts moet je dan kopen om de gaatjes op je buik te voorkomen?

Nou dit blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Waar je op moet letten is dat je een kwalitatieve stof hebt. Kwalitatief stof is gemaakt van een lange, uniforme vezel en zal dus veel minder snel slijtage vertonen. Kijk dus voordat je een shirt koopt even in het label. Kledingmerken laten graag zien dat zij met een goed kwaliteit katoen werken, dus je zou dit moeten kunnen vinden in het label.

Wanneer een shirt van slechte stof is gemaakt, kun je meestal zelf wel zien of voelen. De shirtjes die dun aanvoelen (en soms zelfs doorzichtig zijn) kun je beter laten liggen.

Nog beter, zelf maken!

Wil je zeker weten dat je een shirt hebt van een goede kwaliteit stof? Dan maak je hem toch gewoon zelf. Een shirt is meestal snel gemaakt op de naaimachine. Je hebt vast wel een favoriet patroon liggen. En anders is het AFRA-shirt van fibremood een super fijn patroon. Het shirt is heel makkelijk te maken. En wat ik er vooral fijn aan vind, is dat je er zelf verschillende variaties op kunt maken. Ander stofje, mouw wat korter of langer en je hebt weer een heel ander shirt. Ik heb van één variant die ik in 10 minuten maakte een blog geschreven. 

Waar let je op als je de stof koopt?

  • Verfrommel een stukje stof en kijkt of het snel kreukt. Je wil geen stof wat snel kreukt.
  • Voel hoe zwaar en dik de stof is. Bekijk de draden in de stof. Zitten ze dicht op elkaar? Zijn er veel draden per centimeter?
  • Laat je vooral adviseren bij de stoffenwinkel als je vind dat je onvoldoende verstand van stoffen hebt. Daar staan professionals die jou meer kunnen vertellen over de stof.

Tips om je shirt bij je buik zo lang mogelijk zonder gaatjes te houden

Als je in de auto zit, dan kun je je shirt in je broek doen voordat je de autogordel vast maakt. Zo voorkom je dat de autogordel langs je shirt schuurt.

Als je in de keuken bezig bent, dan kun je het beste een keukenschort aandoen. Zo houd je niet alleen je kleding schoon, maar je voorkomt ook dat je met je shirt tegen het aanrecht aan schuurt.

Als je een riem draagt, zorg er dan voor dat deze geen scherpe randjes heeft waar je shirt aan kan blijven haken.

Als je een avondje gaat barhangen, probeer dan niet steeds met je buik langs de bar te schuren

Accepteer dat kleding slijt 😉

Bron: https://www.overhemden.com/blog/de-beste-soorten-katoen/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

Geef een reactie

Winkelwagen