naaiplanner banner

Gratis naaiplanner

Gratis naaiplanner. Download de gratis naaiplanner via button onderaan dit blog.

De naaiplanner is voor mij een uitkomst. Als ik de nieuwe Knip binnen heb gekregen, of ik zit te bladeren door mijn Lutterloh boekjes zit ik weer vol inspiratie.

Alleen…. een valkuil van mij is het onthouden welke naaiprojecten ik allemaal wil doen. En dan blijft er soms we eens wat liggen wat ik had willen maken. Daarom is voor mij een naaiplanner ideaal. De naaiplanner is een soort moodboard 😉 Trouwens ook fijn als ik een project wil maken voor mijn dochter, dan kan ik lekker aan de slag omdat ik haar maten al opgenomen heb in de naaiplanner. (wel handig om er een datum bij te zetten bij kinderen die in de groei zitten)

Ik  heb mijn eigen naaiplanner gemaakt en ik deel deze graag met je. Je kunt de gratis naaiplanner downloaden via de knop onderaan dit blog. Leuk als je in de reacties laat weten of je de naaiplanner gebruikt!

Patroon

Op de naaiplanner vul ik bij het vakje ‘patroon’ in waar ik het patroon kan vinden. Als het de knip is, dan welk jaargang en de bladzijde van het patroon. Of bij een Lutterloh patroon het nummer van het patroon.

Maten

De maten vul ik in voor de Lutterloh patronen of de controlematen voor de overige patronen.

Benodigdheden

Bij het vakje benodigdheden vul ik alles in wat ik nodig heb om mijn naaiproject te maken. Vervolgens ga ik eerst na wat ik al in huis heb, voordat ik naar de winkel ga. 

Ik vind het erg frustrerend als ik in de avonduren aan het naaien ben en het blijkt dat ik iets niet in huis heb. In mijn geval is dat meestal de vlieseline. Daarom vul ik dit vakje altijd trouw in. 

 

naaiplanner ingevuld

Stof

Soms plak ik in het vakje ‘stof’ de stof die ik wil gebruiken en soms niet. Hangt een beetje van het project af. Soms teken ik hier ook wel eens een motief die ik zou willen, strepen of polkadots. Soms zie je een patroon en dan heb je al een idee voor ogen hoe het eindstuk eruit moet zien. Dat teken ik weleens uit hier.

Aandachtspunten en Aanpassingen

Bij deze vakken zet ik op de naaiplanner welke aanpassingen of aandachtspunten ik heb voor het naaiproject. Ik heb soms wel last van een bolle buik. Ik zie aan het patroon al vaak dat ik de voorlengte moet nameten en er een coupenaad in moet maken. Dat schrijf ik hier dan op.

Foto of tekening

Tot slot plaats ik een foto of tekening van het patroon. Handig als ik door de naaiplanner aan het bladeren ben, dan heb ik direct een beeld van hoe het patroon er ook alweer uitzag zonder dat ik het patroon er direct bij moet zoeken.

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

Geef een reactie

Winkelwagen