haaltjes uit kleding halen

Haaltjes uit kleding halen

Haaltjes uit je kleding halen. We lopen er allemaal wel eens tegen aan. Je hebt net een nieuwe trui en voor je het weet zit er weer een haaltje in. Doordat je ergens aan bent blijven hangen, of omdat je kat je iets te enthousiast heeft begroet. Kortom, balen! Maar het hoeft niet het einde van je kledingstuk te betekenen.

Je kunt namelijk heel makkelijk de haaltjes terugsteken in je kleding, zonder dat je daar speciale naaispullen voor nodig hebt. Namelijk, simpel met naald en draad. Dit heb je vast wel ergens in huis, wellicht in een verdwaald naaisetje? Want als je haaltjes op de juiste manier terug steekt in je kledingstuk, zie je niks meer van jouw haaltje.

En vergeet vooral niet de tips te lezen aan het einde van dit artikel zodat je voortaan de haaltjes kunt voorkomen!

Wil je liever op video zien hoe je haaltjes makkelijk terug steekt? Scrol dan naar beneden om de video te bekijken. 

Haaltjes uit je kleding halen met naald en draad

Wat je nodig hebt om het haaltje terug te steken in je kleding is naald en draad. En met onzichtbaar garen heb je altijd de juiste ‘kleur’ garen in huis. 

Eerst haal je een draad door de naald. Als  je het draad door de naald hebt gehaald, steek je de naald door het haaltje, zodat het draad van door het haaltje zit. 

haaltjes in kleding terugsteken

Vervolgens knoop je het draad aan het haaltje vast. Eén knoopje is voldoende, het gaat erom dat je het haaltje doormiddel van het draad door je kleding terug kunt trekken, zodat het haaltje aan de binnenzijde van je kledingstuk komt te zitten.

haaltjes in kleding terugsteken

Wanneer je het haaltje met je naald naar de binnenkant van je kledingstuk hebt gebracht,  zet je het haaltje daar met een klein steekje vast. Hierdoor kan het haaltje niet meer aan de voorkant van je kledingstuk terug komen. Let erop dat je een klein steekje maakt. Hierdoor zal het steekje niet opvallen aan de voorkant van je kledingstuk. 

haaltjes in kleding terugsteken

 5 Tips om haaltjes in kleding te voorkomen

Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Als je rekening houdt met onderstaande tips heb je minder risico om haaltjes in je kleding te krijgen. 
 
  1. Was kleding binnenstebuiten.
  2. Gebruik tijdens het wassen van kleding met bijvoorbeeld kraaltjes of pailletten waszakjes. Hierdoor kunnen de kraaltjes of pailletten niet aan je andere kleding blijven haken.
  3. Doe bh’s in waszakjes zodat de haakjes niet kunnen blijven haken in je andere kleding tijdens het wassen.
  4. Sluit tijdens het wassen ritsen en knopen. Daarmee voorkom je dat ze blijven haken aan je andere kleding.
  5. Hang in je kledingkast kleding met pailletten of andere harde stukjes apart. Nog beter is het gebruik van een kledinghoes. Zo weet je zeker dat al je kleding netjes blijft!

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

Geef een reactie

Winkelwagen