smocken rimpelen elastisch naaigaren

Tip van Linda: doe meer met elastisch naaigaren

Deze keer in ‘aan het woord‘ laten we Linda van der Meer aan het woord. 

De tip die ze voor ons heeft is: super snel rimpelen. 

Linda van der Meer is moeder, eigenaar van het blog ‘Naaien-Tuturials’ en hobby naaister. 

Samen met haar dochter woont zij in Zoetermeer. Naast blogs schrijven en naaien heeft zij als hobby fotograferen. Vooral urbex fotografie. Dat is het fotograferen van verlaten gebouwen. 

Lees snel verder om te lezen welke tip Linda voor jou heeft.

Heb je een website of blog over naaien?

Naaien-Tutorials is mijn blog. 

Ook heb ik nog een ander blog, maar dat gaat niet over naaien.

Hoe oud was je toen je begon met naaien/zelf kleding maken?

Ik ben vrij laat begonnen op de naaimachine. Toen mijn dochter geboren werd, kreeg ik pas echt interesse in naaien. Toen was ik al 34 jaar oud. Daarvoor had ik wel enkele keren achter een naaimachine gezeten, bijvoorbeeld om gordijnen in te korten. Maar echt kleren naaien ben ik pas veel later gaan doen.

Hoe heb je leren naaien?

Ik heb heel veel geleerd van filmpjes op YouTube, naaiblogs en mijn moeder. De naaiblogs die ik heb gelezen en de tutorials die ik heb gevolgd zijn ook een inspiratie geweest om Naaien-Tutorials op te zetten. Het viel mij op dat veel tutorials in het Engels waren, dat vond ik soms lastig omdat sommige naaitermen in het Engels best moeilijk zijn te volgen. Dat motiveerde mij om Nederlandse tutorials te maken en Nederlandse blogs.

Toen ik het naaien een beetje onder de knie had, heb ik mij ingeschreven voor een opleiding aan de Modevakschool Ensaid Rotterdam. Daar heb ik leren patroontekenen. Super leuke opleiding in Rotterdam, als je in de buurt bent en je zoekt een opleiding kan ik je die zeker aanraden.

Wat is jouw favoriete kledingstuk om te maken?

Vooral rokjes, dit omdat ze vrij snel klaar zijn en eigenlijk niet echt kunnen mislukken. 

Als je terug kon gaan in de tijd toen je begon met naaien. Welke tip zou jij jezelf dan geven?

Gewoon beginnen. Naaien is net als autorijden, je leert het pas goed door het te doen. 

Heb je misschien nog een tip voor anderen?

Dit is een beetje als de tip die ik aan jonge zelf wil geven. Als je twijfelt om te beginnen, doe het gewoon. Er kan niet zo veel mis gaan. En maak vooral oefenprojecten met goedkope stof. Stof kun je bijvoorbeeld op marktplaats kopen, op rommelmarkten of bij de kringloop. Fournituren zijn ook bij de kringloop te koop. Zo kun je voor heel weinig geld een kledingstuk in elkaar naaien. En als het niet naar je smaak is, dan doet dit een stuk minder pijn dan als je veel geld hebt uitgegeven aan de stof.

Heb je een leuke tutorial die je nog wil delen?

Deze tutorial heb ik eigenlijk al gedeeld in de blogs. Rimpelen of smocken met elastisch naaigaren. In het filmpje leg ik uit hoe dit moet. 

Nog een tip: gebruik dit veel vaker. Dit geeft je naaiprojecten net dat beetje extra en het is echt niet moeilijk!

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

Geef een reactie

Winkelwagen