overlock hulp problemen

Overlock slaat steken over! Wat nu?

Je overlock slaat steken over. Wat nu?

De overlock kan een intimiderende machine zijn, vier klossen aan de bovenkant, twee naalden en een mes. Een kleine machine, die wel wat weg heeft van je naaimachine maar er toch ook weer niet op lijkt. Als je eenmaal aan de slag gaat met de overlock zul je merken dat het een hele fijne machine is,  waarmee je ontzettend veel mee kunt. Maar vroeg of laat zul je te maken krijgen met het probleem dat je overlock steken begint over te slaan bij het locken van dikke of meerder lagen stof.

Slaat jouw overlock steken over? Met onderstaande tips zul je in de meeste gevallen je het probleem kunnen oplossen.

Rijg de overlock opnieuw in

Het kan gebeuren dat de overlock niet meer goed zit ingeregen. Je zou dit kunnen controleren, maar ik adviseer om hem opnieuw in te rijgen. Anders dan met de naaimachine is het niet altijd goed te zien of de overlock goed ingeregen is.

Juiste naalden

Heb je de juiste naalden in je overlock zitten? Er zijn speciale overlocknaalden op de markt. Ik adviseer je deze te gebruiken, net zoals bij de naaimachine zit de oplossing vaak in het gebruik van de juiste naalden.

Dikkere naald

Als de naald juist is, kun je ervoor kiezen een dikkere naald te proberen. Dit zou een oplossing kunnen zijn als je meerdere lagen stof gaat naaien op de overlock.

Spanning van je draden

Gebruik een proeflap en ga experimenteren met de draadspanning. Als je niet goed weet welke draden je met welke schijven bedient, zou je eens vier verschillende kleuren garen kunnen gebruiken. Dan zie je precies welke draden veranderen. Zo leer je je overlock goed kennen.

Druk van de naaivoet

Verhoog de druk van je naaivoet.

Messen vervangen

Wanneer is de laatste keer dat je de  messen hebt verwisseld? Als je je overlock vaak gebruikt, dan dien je ook je messen te vervangen als deze bot zijn geworden.

Ik hoop dat met bovenstaande tips je problemen zijn opgelost. Zo niet, dan zou je altijd even je plaatselijke dealer ernaar kunnen laten kijken. Het zou zonde zijn als je je overlock in de hoek laat staan, want het is echt een fijne machine.

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

2 reacties op “Overlock slaat steken over! Wat nu?”

Geef een reactie

Winkelwagen