naaien duur stof zelf maken

Rare gewoonten sinds ik achter de naaimachine ben gekropen

Rare gewoonten sinds ik achter de naaimachine ben gekropen

Rare gewoonten sinds ik naai. Ik heb ze ontwikkeld….Oké, ik moet eerlijk zeggen dat ik in mijn leven wel wat rare gewoonten heb gehad. Toen ik een jaar of 10 was deed ik alles in een veelvoud van 5. Het voelde een beetje als het kinderen voor kinderen liedje “Ik loop met één been op de stoep…”. Ik was opgelucht toen ik die gewoonte had afgeleerd….toen ik een jaar of 16 was.

Maar sinds ik achter de naaimachine ben gekropen heb ik weer allemaal rare gewoonten ontwikkeld. Bijvoorbeeld: mijn mond gebruiken als speldenkussen. Ik had het eigenlijk niet eens zo door, totdat mijn dochter zei: “Pas op mama, je mag geen spelden in je mond doen. Dat doet pijn”. En daar zat ik dan, met samengeknepen lippen waar een stuk of 10 spelden tussen zaten.

Ik moest haar natuurlijk gelijk geven, want ik zeg haar altijd dat ze moet oppassen met spelden omdat ze prikken. En dan doe ik ze in mijn mond….Ik hoorde mijn dochter zeggen: “Gekke mama”.

Dit heeft mij tot nadenken gezet. Welke rare gewoonten heb ik sinds ik naai nu eigenlijk allemaal ontwikkeld? En dat zijn er toch best een paar.

Winkelen

Winkelen zal nooit meer hetzelfde zijn… Als ik een kledingstuk zie (vooral bij kledingstukken die flink geprijsd zijn) denk ik: O, die maak ik zelf wel. Of ik kijk naar het materiaal waarvan het gemaakt is en dan denk ik……is toch niet logisch? Ook verbaas ik me wel eens over de afwerking van een product. Rafelende randen bijvoorbeeld. Of een stof met een streep motief die niet op elkaar aansluit.

Als ik naar de stad ga kom ik meestal met schoenen thuis, de kleding maak ik dan liever zelf 😉

Kleding bewaren of uit elkaar halen

Waar ik eerst mijn oude kleding weggaf of naar de kledingcontainer bracht, bewaar ik ze nu. Want ik denk altijd: O, daar kan ik nog wat leuks van maken. Of ik haal de risten/knopen/veters uit broeken, tassen of vesten en gooi het ontmantelde kledingstuk weg.

Deze gewoonte maakt dat ik mijn steentje bijdraag aan verduurzaming. Ik vind het ook een uitdaging om bij kringloopwinkels te zoeken naar stof en fournituren en zo goedkoop een kledingstuk te maken. Zo heb ik voor mijn dochter toen zij twee was een jurkje gemaakt met stof uit de jaren ’80. Echt super cool. En een fijne trui en twee rokjes voor een paar euro.   

Lees hier wat je allemaal in je naaidoos moet hebben als je begint met naaien.

Een haat-liefde verhouding…………met mijn naaimachine

Oké, je leest het goed. Ik heb een oude Bernina Artista 180 en ik roep soms tegen haar alsof ze me kan horen. Vooral dingen in de trant van ‘opschieten’, of ‘neeeeee’. En dat laatste voornamelijk als ik een verkeerd knopje heb gedrukt en de machine daardoor weer  héééél lang moet nadenken. Maar wat ik ook tegen haar zeg, diep van binnen ben ik echt super blij met de machine. En frustratie moet je af en toe kunnen uiten toch?

Heb jij ook leuke, bijzondere of gekke gewoonten ontwikkeld? Vertel het me in de reacties.

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

https://blog.cusutsibrodat.ro/tipuri-diferite-de-material-ce-este-bine-sa-stii-despre-tesaturi-in-proiectele-de-cusut/ geraadpleegd op 22-08-2021

Geef een reactie

Winkelwagen