speelkleed van babykleding voor je baby

Speelkleed van oude babykleertjes

Maak een speelkleed van oude babykleertjes. In dit blog leg ik je uit hoe ik dat deed.

Ik heb één dochter. Toen zij net geboren was, puilde haar kast uit van de babykleding. Veel gekregen, maar ook heel veel zelf gekocht. En helemaal niet vervelend om veel kleding te hebben, aangezien baby’s soms best vaak omgekleed moeten worden op een dag.

Ik ben een persoon die herinneringen koppelt aan dingen. En in dit geval aan de babykleding. Dit maakte het voor mij moeilijk toen de kleding niet meer paste, omdat dit betekende dat ik er afscheid van moest nemen. Daarom heb ik besloten om een speelkleed te maken van haar kleding die ze niet meer paste. Zo hoefde ik haar kleding niet weg te doen en zou het ook niet in een doos verdwijnen. 

Het enige wat ik hiervoor nodig had is:

  • karton,
  • dekbed,
  • babykleding,
  • vlieseline
  • rits
  • knopen
  • naaimachine.

Onderaan het blog staat een video tutorial van hoe ik het baby speelkleed heb gemaakt.

Mal maken voor het knippen van de babykleding

Het idee van het speelkleed was dat ik allemaal vierkantjes uit haar T-shirts zou knippen en deze weer aan elkaar naaien. Patchwork dus.

Ik had een mal gemaakt van karton. Die legde ik op de T-shirts en knipte daarlangs. Babykleding is erg klein, dus het is af en toe een beetje pielen. Door het gebruik van de mal waren al mijn vierkantjes even groot. Op de vierkantjes heb ik aan de achterkant vlieseline gestreken zodat ze niet zouden vervormen tijdens het naaien. Dit wordt de bovenkant van het speelkleed.

Aan elkaar naaien van de babykleding

Vervolgens heb ik eerst de vierkantjes in banen aan elkaar genaaid. Om ze vervolgens de banen weer aan elkaar te naaien. Volg je het nog? Ik heb ik helaas wat foutjes in gemaakt door de banen niet in allemaal dezelfde richting te naaien. Maar ja, dat maakt het speelkleed wel weer extra speels.

Als je klaar bent met naaien, strijk dan de naden plat. Strijken, altijd belangrijk tussen het naaien door 😉

Dekbed als vulling voor het speelkleed

Als vulling voor het speelkleed heb ik twee goedkope ‘wegwerp’ dekbedden bij de Ikea gekocht. (Toen ik ze kocht waren ze drie euro per stuk) Deze heb ik gebruikt als vulling. Op de achterkant van het speelkleed heb ik op de hoeken vier knoopsgaten gemaakt, en vervolgens op het dekbed vier knopen gezet. De vulling kan je dus door de knopen vastzetten. Hierdoor gaat het dekbed niet schuiven in het speelkleed.

Afmaken van het baby speelkleed

Tot slot heb ik een rits in het kleed gezet, de vulling vastgemaakt met de knopen. En voilà, het speelkleed is klaar. Blije baby!

Lees verder

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

2 reacties op “Speelkleed van oude babykleertjes”

    1. Dank je wel. Inmiddels speelt mijn dochter niet meer op een kleed en is het een picknickkleed geworden. Weer een nieuwe bestemming 😉

Geef een reactie

Winkelwagen