upcycle project

Upcycle een blouse – In 10 minuten een uniek kledingstuk

Het pimpen van oude kleding blijf ik leuk vinden. Ik heb momenteel een hoop kleding in mijn kast hangen die mij niet meer past of kleding die ik niet meer graag draag. Deze keer is mijn upcycle project een blouse. Binnen 10 minuten had ik dit project klaar en heb ik mijn oude blouse getransformeerd in een blouse die ik weer graag draag. Voor dit project heb ik gebruikt:
Liever de video-turorial bekijken? Dat kan, ik heb er een lange uitgebreide video van gemaakt en een korte video.

De kraag eraf knippen

Ik ben begonnen met het eraf knippen van de kraag. Dit heb ik best ruim gedaan, want ik wil de blouse als een off-shoulder model kunnen dragen. 

Eerst heb ik de blouse dubbel gelegd en vervolgens heb ik de kraag eraf geknipt. 

Elastiek aan de bovenkant van de blouse naaien

Vervolgens heb ik een elastiek rond mijn schouders afgemeten, waar ik wilde dat de blouse ongeveer zou komen te zitten. Het elastiek heb ik op maat afgeknipt en in de kraag genaaid. 

Ik heb niet eerst een tunnel gemaakt, omdat dit door de stof van de blouse en de schoudernaden vrij lastig ging. Ik heb het elastiek met een zigzag steek in de blouse genaaid en vervolgens het elastiek een keer omgeslagen en weer vast genaaid. 

 

blouse dubbel
kraag afknippen
elastiek in kraag

Elastiek aan de onderkant

Aan de onderkant heb ik ook elastiek toegevoegd. Dit heb ik gedaan zodat de blouse een plofeffect (is dat een woord?) heeft aan de onderkant. Dat vind ik wel mooi staan op een strakke broek en met een elastiek hoef je de blouse niet in je broek te stoppen.

Dit heb ik wel gedaan door eerst een tunnel te naaien en vervolgens het elastiek door te tunnel te halen. 

Tot slot heb ik het borstzakje losgetornd. Ik vond dit niet mooi staan. Toen ik het zakje eraf had gehaald, gaf het direct een heel fris resultaat. 

Ik ben echt trots op het eindresultaat en ik vind het echt verbazingwekkend hoe je met een paar kleine aanpassingen en korte tijdsinvestering je kledingstuk zo kunt opfrissen! 

Video tutorial

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Liever alleen een melding ontvangen als er een nieuw blog is geplaatst?
Laat je e-mailadres achter in de rechterzijbalk van dit bericht. Of kijk je mobiel? Dan onderaan dit bericht.

Op dit blog is de disclaimer van toepassing. 

Geef een reactie

Winkelwagen